Wat is Leerwinkel?

Begeleiding op maat van de cliënt

Leerwinkel West-Vlaanderen is een initiatief dat zich richt op de verstrekking van informatie en advies over leren, studeren en werken aan volwassenen van de provincie West-Vlaanderen in België. De Leerwinkel biedt gratis ondersteuning aan mensen die op zoek zijn naar informatie over opleidingen, cursussen, loopbaanmogelijkheden en andere leergerelateerde vragen.

Wat bieden we aan:

Het verstrekken van informatie en begeleiding bij leerloopbaankeuzes, opleidingsmogelijkheden en carrièrepaden.

Het bieden van informatie over verschillende studiemogelijkheden, zowel in het reguliere onderwijs als in het volwassenenonderwijs.

Het informeren over specifieke opleidingen, cursussen, trainingen en workshops die beschikbaar zijn in de regio.

Het helpen van mensen bij het vinden van antwoorden op hun vragen met betrekking tot leren en opleiding.

Het verwijzen van mensen naar relevante instanties en organisaties die hen verder kunnen helpen bij hun leer- en loopbaantraject.

Diplomagelijkschakeling, ook wel bekend als diplomawaardering of diplomavergelijking, verwijst naar het proces waarbij een buitenlands diploma of kwalificatie wordt geëvalueerd en vergeleken met het equivalent in het onderwijssysteem van een ander land. Dit proces is van belang wanneer mensen hun buitenlandse diploma willen laten erkennen in een ander land, bijvoorbeeld wanneer ze willen studeren, werken of zich vestigen in een nieuw land.