Projecten met steun van VDAB

Om de dienstverlening van VDAB-klanten te vergroten, zet VDAB in op talentontwikkeling. Deze opdrachten kaderen binnen de brede opdracht van VDAB om de burgers te activeren en hen te ondersteunen in hun loopbaan.

Leerwegadvies

Volwassenen met een leervraag krijgen informatie en advies over de verschillende opleidingsmogelijkheden en leerwegen om hun arbeidsmarktpositie te versterken.
Klik hier voor een voorbeeld van een Leerwegadvies

De erkenning van een buitenlands diploma kan een meerwaarde betekenen op de arbeidsmarkt en kan de kansen op tewerkstelling verhogen. Leerwinkel West-Vlaanderen ondersteunt niet-inburgeraars bij de begeleiding van de procedure tot diploma-erkenning.

Leerwinkel West-Vlaanderen begeleidt Hoger Opgeleide Anderstaligen (HOA) die in (West-)Vlaanderen willen werken op het niveau van hun diploma, gedurende 3 maanden in de stappen die ze kunnen nemen om de kansen op tewerkstelling te vergroten. Het resultaat is een concreet advies waar de bemiddelaar en cliënt verder mee aan de slag kunnen.
Klik hier voor een voorbeeld van een HOA-advies

Voor 17+ OKAN-leerlingen die graag de stap naar de arbeidsmarkt willen zetten, biedt Leerwinkel West-Vlaanderen in het project Loopbaanoriëntatie voor OKAN-jongeren via een combinatie van groepsoefeningen in de klas en individuele gesprekken informatie en advies over de mogelijkheden binnen het opleidingslandschap.
Lees meer in deze Infofiche Grow2work